ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Hrima.gr | English
ΣΚΟΠΟΣ & ΣΤΟΧΟΙ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ CRADLE-TO-CRADLE
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ο ΧΩΡΟΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΒΡΑΒΕΙΑ CEO & CSR 2008
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 

ΣΚΟΠΟΣ & ΣΤΟΧΟΙ
 
 

Τον Οκτώβριο του 2007 η Money Conferences, σε αποκλειστική συνεργασία με τη EuroCharity και το Centre for Sustainability and Excellence (CSE), διοργάνωσαν το συνέδριο  «CEO & CSR 2007: Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Επιχειρηματική Στρατηγική». Στο συνέδριο, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Μετά την επιτυχία του περσινού συνεδρίου η Money Conferences (www.moneyconferences.com), η EuroCharity (www.eurocharity.org) και το Centre for Sustainability and Excellence (CSE) (www.cse-net.org), είχαν τη χαρά να παρουσιάσουν το δεύτερο συνέδριο CEO & CSR, με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούμε» (Rethinking The Way We Do Business). To συνέδριο, πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά βάσει προσκλήσεων, και έλαβε χώρα στις 28 Μαΐου 2008, στο Hilton Αθηνών.

Στόχος των διοργανωτών είναι τα συνέδρια CEO & CSR να αποτελέσουν το πιο καταξιωμένο ετήσιο γεγονός στην Ελλάδα, και τον τόπο όπου επιχειρηματικά στελέχη θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο, να έρθουν σε επαφή με ομότιμους τους, να συνεργαστούν και να εμπλακούν σε έναν εποικοδομητικό ανοιχτό διάλογο με εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου και με στελέχη άλλων εταιρειών που αφενός εστιάζουν τη λειτουργία τους στην Τριπλή Αρχή Ωφελειών (Οικονομική Ανάπτυξη, Περιβάλλον, 'Ανθρωπος) και αφετέρου διερευνούν διαρκώς περισσότερο καινοτόμες και αειφόρες προσεγγίσεις στον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν.

Το CEO & CSR 2008 ήταν το πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον οργανισμό myclimate. Το myclimate υπολόγισε την επιβάρυνση στο περιβάλλον που προκάλεσαν οι μετακινήσεις συνέδρων και άλλες ενέργειες σχετικές με το Συνέδριο, και ως αντιστάθμιση οι διοργανωτές του CEO & CSR 2008 συνέβαλαν οικονομικά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορισμού εκπομπής ρύπων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε τέσσερις ενότητες, με τους εξής θεματικούς άξονες: Εισαγωγή στην έννοια "Cradle-to-Cradle", Πράσινες Χρηματοδοτήσεις & Κοινωνικά Υπεύθυνες Επενδύσεις, Οικολογική Δόμηση και Λύσεις για την Κλιματική Αλλαγή.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Έλληνας Νομπελίστας Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2007, ως μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών).

Ο κ. Michael Braungart (σημαντικός Γερμανός επιστήμονας και "γκουρού" σε θέματα "Cradle-to-Cradle", ιδρυτής της EPEA International Umweltforschung GmbH, συνιδρυτής της McDonough Braungart Design Chemistry LLC (MBDC) που εδρεύει στις ΗΠΑ) παρουσίασε στους συνέδρους τη φιλοσοφία του "Cradle-to-Cradle", μιας σχετικά νέας έννοιας, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, καθώς και των ωφελειών της, περιγράφοντας συγκεκριμένες περιπτώσεις και παραδείγματα.

Η κα Emmy Labovitch, Επικεφαλής Εξειδικευμένου Τμήματος Επενδύσεων, Fortis Investments με έδρα το Λουξεμβούργο, μίλησε για την ανάγκη οι επιχειρηματικές επενδύσεις να γίνονται με κριτήρια την ανανεωσιμότητα και την υπευθυνότητα έναντι του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, καθώς η οπτική αυτή είναι η μόνη ισορροπημένη, που διασφαλίζει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ίδιων των επενδυτών.

Στους υψηλού κύρους προσκεκλημένους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος για το Περιβάλλον, κ. 'Αγγελος Μοσχονάς και o Erkki Huittinen, Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα.

Μεταξύ των διακεκριμένων εισηγητών από το εξωτερικό ήταν επίσης ο κ. Joe Sibilia, Διευθύνων Σύμβουλος της Meadowbrook Lane Capital, LLC και Πρόεδρος του CSRwire LLC, η κα Franca Morroni, Γενική Διευθύντρια & Συνιδρύτρια, OpenSRI, Γαλλία, και ο κ. Rene Estermann, Διευθύνων Σύμβουλος του myclimate, Ελβετία.

Το συνέδριο «CEO & CSR 2008: Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούμε» στόχευσε στο να παρουσιάσει την έννοια "Cradle-to-Cradle", ένα σχετικά νέο όρο, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Σκοπός των διοργανωτών αποτελούσε η παρουσίαση στο διακεκριμένο κοινό του συνεδρίου, της φιλοσοφίας του "Cradle-to-Cradle" και των ωφελειών αυτής, καθώς και η παρουσίαση και η περιγραφή συγκεκριμένων περιπτώσεων και παραδειγμάτων (π.χ. Το εργοστάσιο River Rouge της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford).

Στο παραπάνω πλαίσιο, το συνέδριο «CEO & CSR 2008: Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούμε»  έδωσε  μια μοναδική ευκαιρία σε πρωτοπόρες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συναντηθούν με ομότιμούς τους και να παρουσιάσουν το όραμα, την αποστολή, τις αξίες και τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), αλλά και να συμμετέχουν σε διαδραστικές συζητήσεις με επίκεντρο την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Κλιματική Αλλαγή και τις λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον 21ο αιώνα.

Τέλος, το συνέδριο κορυφώθηκε  με την τελετή για τα «Βραβεία CEO & CSR 2008» του Περιοδικού ΧΡΗΜΑ. Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν  από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, ενώ οι νικητές των βραβείων προέκυψαν ως αποτέλεσμα μιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τους 49.000 αναγνώστες του περιοδικού ΧΡΗΜΑ, τους 12.000 αναγνώστες του δεκαπενθήμερου ηλεκτρονικού Newsletter της EuroCharity και τους 3.000 συνεργάτες του CSE. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το Μάιο του 2008.