ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   hrima.gr   insuranceworld.gr   English

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
CEO & CSR
2008


Prof. Dr. Michael Braungart,
Co-Founder
MBDC, LLC,  U.S.A., &
"Cradle-to-Cradle" guru, Germany


Αγγελος 
Μοσχονάς,

Αντιδήμαρχος
Δήμου Αθηναίων 


Joe Sibilia,
Διευθύνων Σύμβουλος της Meadowbrook Lane Capital (MBLC) & Πρόεδρος του CSRwire.com, U.S.A.


Rene Estermann,
Διευθύνων Σύμβουλος, myclimate -
the climate protection partnership,
Switzerland


Ιωάννης
Αγαπητίδης
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)


Emmy Labovitch,
Επικεφαλής Εξειδικευμένου Τμήματος Επενδύσεων, Fortis Investments

 
Franca Morroni,

Managing Director,
OpenSRI - Intertek
Sustainability Solutions,
France

 

 

 
CEO & CSR 2008: Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο Επιχείρουμε
 
 

Υπό την οργάνωση των Money Conferences (www.moneyconferences.com), σε αποκλειστική συνεργασία με την EuroCharity, εταιρεία λειτουργίας του Ελληνικού Οδηγού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (www.eurocharity.org), και του Centre for Sustainability & Excellence (www.cse-net.org), το συνέδριο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.) και της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.).

Το CEO & CSR 2008 ήταν το πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον οργανισμό myclimate. Το myclimate υπολόγισε την επιβάρυνση στο περιβάλλον που προκάλεσαν οι μετακινήσεις συνέδρων και άλλες ενέργειες σχετικές με το Συνέδριο, και ως αντιστάθμιση οι διοργανωτές του CEO & CSR 2008 συνέβαλαν οικονομικά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορισμού εκπομπής ρύπων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε τέσσερις ενότητες, με τους εξής θεματικούς άξονες: Εισαγωγή στην έννοια «Cradle-to-Cradle», Πράσινες Χρηματοδοτήσεις & Κοινωνικά Υπεύθυνες Επενδύσεις, Οικολογική Δόμηση και Λύσεις για την Κλιματική Αλλαγή.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Έλληνας Νομπελίστας Ακαδημαϊκός καθ. Χρήστος Ζερεφός (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2007, ως μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών).

Ο Prof. Dr. Michael Braungart (σημαντικός Γερμανός επιστήμονας και «γκουρού» σε θέματα «Cradle-to-Cradle», ιδρυτής της EPEA International Umweltforschung GmbH, συνιδρυτής της McDonough Braungart Design Chemistry, LLC (MBDC) που εδρεύει στις Η.Π.Α.) παρουσίασε στους συνέδρους τη φιλοσοφία του «Cradle-to-Cradle», μιας σχετικά νέας έννοιας, που γεννήθηκε στις Η.Π.Α. και τη Γερμανία, καθώς και των ωφελειών της, περιγράφοντας συγκεκριμένες περιπτώσεις και παραδείγματα.

Στους υψηλού κύρους προσκεκλημένους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος για το Περιβάλλον, κ. ?γγελος Μοσχονάς και o Erkki Huittinen, Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα.
Μεταξύ των διακεκριμένων εισηγητών από το εξωτερικό ήταν επίσης ο κ. Joe Sibilia, Διευθύνων Σύμβουλος της Meadowbrook Lane Capital, LLC και Πρόεδρος του CSRwire LLC, η κα Franca Morroni, Γενική Διευθύντρια & Συνιδρύτρια, OpenSRI, Γαλλία, και ο κ. Rene Estermann, Διευθύνων Σύμβουλος του myclimate, Ελβετία.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα, υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιριών και φορέων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών οίκων, δημοσιογράφοι, opinion leaders, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ΕΚΕ, Διαχείρισης και Προστασίας του  Περιβάλλοντος κ.α.

 
ΧΟΡΗΓΟΙ
CEO & CSR 2008
PLATINUM SPONSOR
 
 www.alapis.gr
 
SILVER SPONSORS
 
 http://www.coca-colahellenic.com/
 


 
 
BRONZE SPONSORS

www.ab.gr
 
 http://www.audiovisual.gr

 
 http://www.eydap.gr

http://www.fortisinvestments.com

http://www.ttbank.gr/

http://www.jetoil.gr

http://www.yalco.gr/www.plaisio.gr
 
ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

 www.ypan.grwww.cityofathens.gr

http://www.hba.gr/

http://www.agii.gr/

http://www.eneiset.gr

 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  


www.eurocharity.orgwww.citypress.gr

www.perivallon21.gr

www.gonatural.grwww.csrwire.comwww.ecoweek.gr
 
 
  © Copyright 2009 Money Confrences. All rights reserved. Created by http://www.hellassites.gr HellasSites