ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   hrima.gr   insuranceworld.gr   English

ΟΜΙΛΗΤΕΣ 
SEE BANKING
CONFERENCE 2008



Ιωάννης
Πεχλιβανίδης,

Αντιπρόεδρος &
Διευθύνων
Σύμβουλος,
Εθνική Τράπεζα


Peter C. 
Oppenheimer,

Chief European
equity strategist
and head of the
European Strategy Group, Goldman Sachs


Dominique
Jooris,

Managing Director,
Co-Head of GS' European Financial Institutions Debt
Capital Markets Group,
Goldman Sachs


Simone Verri,
Managing Director,
Co-Head of  European FIG Financing &
Risk Management,
Goldman Sachs


Ian Byrne,
Διευθυντής,
Corporate & Goverment
Ratings,
Standard & Poor's


Istvan Lengyel,
Γενικός Γραμματέας,
Ένωση Τραπεζών
Κεντρικής &
Ανατολικής Ευρώπης


Παύλος Μυλωνάς,
Γενικός Διευθυντής
Στρατηγικής &
Οικονομικής Ανάλυσης,
Εθνική Τράπεζα


Κυριάκος
Σαμπατακάκης,

Διευθύνων Σύμβουλος,
Accenture

 

 
South-East Europe Banking Conference 2009
 
 

Υπό την οργάνωση των Money Conferences (www.moneyconferences.com) το συνέδριο διεξήχθη με την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.) και της Ένωσης Τραπεζών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (B.A.C.E.E.).

Το South-East Europe Banking Conference 2008 ήταν το πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Τραπεζικό Συνέδριο στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον οργανισμό Climate Partner. Το Climate Partner υπολόγισε την επιβάρυνση στο περιβάλλον που προκάλεσαν οι μετακινήσεις συνέδρων, ο φωτισμός των χώρων, η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και κάθε άλλη μορφή κατανάλωσης ενέργειας από δραστηριότητες σχετικές με το Συνέδριο, και ως αντιστάθμιση οι διοργανωτές του Συνεδρίου συνέβαλλαν οικονομικά σε συγκεκριμένο έργο προστασίας κλίματος που έχει αναπτύξει η WWF στο Νεπάλ.

Το συνέδριο συνδύασε επιτυχώς διαδραστικές συζητήσεις με τέσσερις βασικούς θεματικούς άξονες που εστίασαν στις «Επιπτώσεις της διεθνούς πιστωτικής κρίσης», στην «Διαχείριση Κινδύνου: Ένα καθοριστικό παράγοντα στην ανάπτυξη της τράπεζας», στο «Δίλημμα των Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με Εξαγορές και συγχωνεύσεις εντός της ίδιας της αγοράς ή σε αγορές του εξωτερικού» και στις «Ευκαιρίες & προκλήσεις για τις τράπεζες που προσφέρουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη». Τα πάνελ απαρτίζονταν από ειδικούς σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, επιχειρηματίες, Διευθύνοντες Συμβούλους και εκπροσώπους των χορηγών του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι χορηγοί της κατηγορίας Platinum είχαν τη δυνατότητα να οργανώσουν από ένα 45-λεπτο εργαστήριο σε θέμα της επιλογής τους που συνδεόταν με την τραπεζική. Έτσι υπό την αιγίδα της Goldman Sachs συζητήθηκε το θέμα «Εργαλεία ενεργητικού και παθητικού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες προκειμένου να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους θέση» ενώ υπό την αιγίδα της Εθνικής Τράπεζας συζητήθηκε το θέμα «Doing business across cultures in SEE: Διαφορετικές αγορές ? Κοινή πορεία επιτυχίας».

Μεταξύ των υψηλού κύρους ομιλητών που συμμετείχαν στο Συνέδριο ήταν ο Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης, ο Chief European Equity Strategist and Head of the European Strategy Group της Goldman Sachs, κ. Peter C. Oppenheimer, o Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κ. Istvan Lengyel, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων και Κινδύνων Πιστοδοτήσεων της Εθνικής Τράπεζας κ. Δημήτρης Λεφάκης, ο Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας, κ. ?γις Λεώπουλος, διακεκριμένοι Έλληνες τραπεζίτες, καθώς και Έλληνες ειδικοί και επιχειρηματίες.

Οι χορηγοί και ο διοργανωτής συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κοινό υψηλής ποιότητας. Εκτός από τη συμμετοχή στις διαλογικές συζητήσεις και στα εργαστήρια, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και του γεύματος προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη συνεδριακή εμπειρία στους συμμετέχοντες και σημαντικά οφέλη στους χορηγούς.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα, υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιριών και φορέων του κλάδου, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών οίκων, και τραπεζών, διεθνώς κορυφαίοι ειδικοί από τον τραπεζικό, χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό χώρο, εκπρόσωποι των ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, opinion leaders κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο, το South-East Europe Banking Conference 2008 πιστεύουμε ότι προσέφερε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν το όραμα, την αποστολή, τις αξίες και τα σχέδιά τους με τους ομότιμούς τους, να δικτυωθούν και ταυτόχρονα να εμπλακούν σε διαδραστικές συζητήσεις, εστιάζοντας σε επιχειρηματικές στρατηγικές, σε επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες και σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το φετινό South-East Europe Banking Conference 2008 είχε θέσει ως στόχο να παράσχει στην ελληνική τραπεζική κοινότητα πολύτιμη ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τις αλλαγές στο χώρο της τραπεζικής χρηματοδότησης και τους τρόπους ενίσχυσης των ισολογισμών των τραπεζών, καθώς και τις ενδο-κλαδικές και διασυνοριακές ευκαιρίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, είχε στόχο να ενημερώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες επιχειρηματίες σχετικά με το πώς οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να τους βοηθήσουν να επεκταθούν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θεωρούμε ότι αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν δεδομένου ότι οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικά εύστοχες, περιεκτικές και υψηλού επιπέδου. Τα σχετικά  θέματα αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν από υψηλόβαθμα και εμπειρότατα στελέχη προερχόμενα από τράπεζες και άλλες εταιρείες με ενεργή και διεθνή δραστηριότητα στο χρηματοοικονομικό χώρο.
 

 
ΧΟΡΗΓΟΙ
SEE BANKING
CONFERENCE 2008
PLATINUM SPONSORS
 
www.gs.com  

www.nbg.gr
 
GOLD SPONSOR
 
 www.printec.gr
 
BRONZE SPONSORS
  



 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
 
 
 
ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
 

 www.hba.gr

http://www.agii.gr/

http://www.eneiset.gr





 
  
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
 
 

 








www.citypress.gr

 

 

  © Copyright 2009 Money Confrences. All rights reserved. Created by http://www.hellassites.gr HellasSites