ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   hrima.gr   insuranceworld.gr   English

ΟΜΙΛΗΤΕΣ 
CEO &CSR 
MONEY CONFERENCE 2009



Κωστής Χατζηδάκης,
Υπουργός Ανάπτυξης


Κυριάκος
Μητσοτάκης,

Βουλευτής
Νέας Δημοκρατίας,
Πρόεδρος
της Ειδικής Μόνιμης
Επιτροπής
Προστασίας Περιβάλλοντος
της Βουλής των Ελλήνων


Σπύρος Κουβέλης,
Βουλευτής, Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ 
& Εθνικός Εκπρόσωπος του Globe Europe


Daniel Speckhard
Πρέσβης των Η.Π.Α.
στην Ελλάδα

 


Hussein Abaza,
Διευθυντής,
United Nations Environment Programme, Economics
& Trade Branch

 
Dr. Madhav Mehra,

Πρόεδρος,
World Council for Corporate Governance


Peter Van Luttervelt,
Συνιδρυτής & Μέλος Δ.Σ.
Global Action Plan


John Willcox
Πρόεδρος Sodali Ltd &
Πρόεδρος της Cross-Border Voting Commitee του International Corporate Governance Network

 

 

 
CEO & CSR 2009: Επιχειρήσεις & Κράτος σφυρηλατούν το Πράσινο
 
 

Υπό τη διοργάνωση της Money Conferences  (www.moneyconferences.com)  σε αποκλειστική συνεργασία με την EuroCharity (www.eurocharity.gr), το συνέδριο διεξήχθη με την αιγίδα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών (EN.EIΣ.ΕΤ), και του Mediterranean Action Plan of the United Nations Environment Programme (UNEP/MAP)

Το CEO & CSR Money Conference 2009 ήταν ένα Κλιματικά Ουδέτερο Συνέδριο πιστοποιημένο από τον οργανισμό myclimate. Το myclimate υπολόγισε την επιβάρυνση στο περιβάλλον που προκάλεσαν οι μετακινήσεις συνέδρων, ο φωτισμός των χώρων, η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και κάθε άλλη μορφή κατανάλωσης ενέργειας από δραστηριότητες σχετικές με το Συνέδριο, και ως αντιστάθμιση οι διοργανωτές του Συνεδρίου συνέβαλλαν οικονομικά σε συγκεκριμένο έργο προστασίας κλίματος που έχει αναπτύξει η WWF στο Νεπάλ.

Το συνέδριο συνδύασε επιτυχώς διαδραστικές συζητήσεις σε πέντε βασικούς θεματικούς άξονες που εστίασαν στην «Πράσινη Ανάπτυξη: Ο ρόλος του κράτους», στην «Πράσινη Ανάπτυξη: Ο ρόλος των CEOs», στην «Πράσινη Ανάπτυξη: Κίνητρα και Χρηματοδότηση», στην «Εταιρική Διακυβέρνηση & Διαφάνεια» και στη «Βιώσιμη Διαχείριση Απορριμμάτων & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Τα πάνελ απαρτίζονταν από υψηλού επιπέδου ομιλητές, Διευθύνοντες Συμβούλους και εκπροσώπους των χορηγών του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο οργανισμός Centre for Sustainability and Excellence (CSE), ως χορηγός κατηγορίας Silver είχε την δυνατότητα να οργανώσει ένα 30-λεπτο εργαστήριο με θέμα: «Πώς να μειώσετε το ανθρακικό σας αποτύπωμα και να δημιουργήσετε πιστοποιημένα κλιματικά ουδέτερα προϊόντα». Επίσης ο οργανισμός EuroCharity οργάνωσε ένα 30-λεπτο εργαστήριο με θέμα: «Χαρτογράφηση ΕΚΕ: Συστήματα,  Reporting, Δείκτες και Δίκτυα». Το συνέδριο έκλεισε με την απονομή των βραβείων CEO & CSR 2009.

Μεταξύ των υψηλού κύρους ομιλητών που συμμετείχαν στο Συνέδριο ήταν οι κ.κ:
Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Hussein Abaza, Διευθυντής, United Nations Environment Programme, Economics and Trade Branch, Peter Van Luttervelt, Συνιδρυτής & Μέλος Δ.Σ., Global Action Plan, Daniel Speckhard, Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Δρ. Madhav Mehra, Πρόεδρος, World Council for Corporate Governance, Σπύρος Κουβέλης, Βουλευτής, Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ, Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Εθνικός Εκπρόσωπος του GLOBE EUROPE, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Γενικός Διευθυντής, POLYECO Α.Ε., Βιομηχανία Διαχείρισης & Αξιοποίησης Αποβλήτων, Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ICAP Group, Μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδος, Χαράλαμπος Πίππος, Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εξοικονόμησης Ενέργειας, Υπουργείο Ανάπτυξης, Μάνθος Τζιαμούρτας,  Διευθύνων Σύμβουλος, New Mellon Asset & Wealth Management Α.Ε.Π.Ε.Υ..

Οι χορηγοί και οι διοργανωτές συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κοινό υψηλής ποιότητας. Εκτός από τη συμμετοχή στις διαλογικές συζητήσεις, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και του γεύματος προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη συνεδριακή εμπειρία στους συμμετέχοντες και σημαντικά οφέλη στους χορηγούς.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 270 άτομα, υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιριών, εκπρόσωποι από τον τραπεζικό, χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό χώρο, εκπρόσωποι μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, CSR specialists, δημοσιογράφοι κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο, το CEO & CSR Money Conference 2009 πιστεύουμε ότι προσέφερε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν το όραμα, την αποστολή, τις αξίες και τα σχέδιά τους με τους ομότιμούς τους, να δικτυωθούν και ταυτόχρονα να εμπλακούν σε διαδραστικές συζητήσεις, εστιάζοντας σε επιχειρηματικές στρατηγικές, σε επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες και σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το φετινό CEO & CSR Money Conference 2009 είχε θέσει ως στόχο να προτείνει λύσεις σε σύνθετα ζητήματα της τρέχουσας συγκυρίας, αναφορικά με την Πράσινη Ανάπτυξη και τον ρόλο του κράτους και των επιχειρήσεων σε αυτή. Θεωρούμε ότι αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν δεδομένου ότι οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικά εύστοχες, περιεκτικές και υψηλού επιπέδου. Τα σχετικά  θέματα αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν από υψηλόβαθμα και εμπειρότατα στελέχη προερχόμενα από τον επενδυτικό κλάδο με ενεργή και διεθνή δραστηριότητα στο χώρο.

 
 

 
ΧΟΡΗΓΟΙ
CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2009
GOLD SPONSOR

   www.alapis.gr
 
SILVER SPONSORS
 
 www.cse-net.org
 


www.stochasis.com
 
BRONZE SPONSORS
 
 http://www.genesispharma.com/

http://www.helpe.gr/online/index.aspx

 www.intralot.com







 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
 
 
 
ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
 



 
 



 http://www.agii.gr/

http://www.eneiset.gr


 
 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
 
 

 




http://www.athina984.gr/














 

 

  © Copyright 2009 Money Confrences. All rights reserved. Created by http://www.hellassites.gr HellasSites